Groot worden doen ze vanzelf, luisteren niet altijd…


Woensdag 18 april om 20u kan je terecht voor een gratis lezing rond ‘Groot worden doen ze vanzelf, luisteren niet altijd’, gegeven door Résy De Meulder.

Opvoeden doe je elke dag opnieuw en is niet altijd even makkelijk. Soms weet je wel hoe je best omgaat met bepaalde situaties, maar heb je het moeilijk om het vol te houden. Of je kind laat je de muren oplopen. In deze vorming hebben we aandacht voor koppige kinderen, kinderen die slaan, bijten en vechten, maar ook voor de stille en flinke kinderen.

◦ Hoe kan ik mijn kind aanmoedigen?
◦ Hoe kan ik prettig blijven omgaan met mijn kind in moeilijke situaties?
◦ Welke regels en afspraken maak ik met mijn kinderen?
◦ Hoe kan ik meer structuur voorzien?
◦ Wat kan en wat niet, waar en hoe trek ik mijn grenzen?
◦ Wat kan een kind op welke leeftijd?
◦ En wat betekent lastig gedrag in een bepaalde situatie?

Als we beter begrijpen hoe kinderen denken en leren, kunnen we hen ook makkelijker ondersteunen. We bekijken hoe kinderen zich goed kunnen voelen, zonder dat ze altijd hun zin krijgen.

Deze gratis lezing vindt plaats in de aula van basisschool De Rekke  (Eduard de Beukelaerlaan 2, Hoevenen). Iedereen is welkom, wel graag even inschrijven vooraf (via mail op huisbrasschaat@olo.be met vermelding van je naam, telefoonnummer en e-mailadres of bellen naar 03/633 99 05)