Verslag lezing ‘Veilig online’


    

Afgelopen maandag 14 mei vond in basisschool Sint Calazans in Hoevenen de gratis lezing rond internet, privacy & cyberpesten plaats. Deze lezing werd georganiseerd door Huis van het Kind Stabroek naar aanleiding van de Week van de Opvoeding.

Spreker John Caubo vertelde op een boeiende manier hoe je best waakzaam bent rond wat je al dan niet op internet zet, hoe je de privacy instellingen van Facebook en co kan aanpassen en hoe je kinderen kan aanleren om hier voorzichtig mee om te gaan. Enkele rake voorbeelden toonden aan hoe nonchalant we allemaal wel eens omgaan met onze eigen privacy, én die van onze kinderen… !

Ga zeker eens een kijkje nemen op de website www.veiligonline.be. Hier vind je alle info rond dit thema terug. Daarnaast vind je op deze website ook info rond gamen, sociale media en relaties & seksualiteit online,…

Deze info avond was het startschot voor de Week van de Opvoeding’. Later deze week kan je nog terecht op een feestelijk Speelbabbel in Stabroek of Hoevenen.

Voor meer informatie neem een kijkje bij activiteiten!