Wereld Autisme Dag


Op dinsdag 2 april is het Wereld Autisme Dag. 

Autisme of ASS (Autisme Spectrum Stoornis) blijft voor mensen vaak een grote onbekende. Er bestaan veel vooroordelen en (ouders van) kinderen en jongeren met autisme kunnen soms op weinig begrip en erkenning rekenen. Naar aanleiding hiervan vraagt de Vlaamse Vereniging voor Autisme voor meer begrip: hoe beter we elkaar begrijpen, hoe beter we met elkaar omgaan en hoe dichter we komen bij een autismevriendelijke samenleving. Ook voor kinderen en jongeren met autisme blijft dit super belangrijk! #begripvoorautisme

Wist je dat je ook met vragen rond autisme in het Opvoedingspunt terecht kan (i.s.m. OLO vzw)? Dit is vrijblijvend en helemaal gratis! Neem gerust contact op voor meer info of om een afspraak te maken. Dit kan op opvoeding@stabroek.be of 0492/73 33 93.