Lokaal bestuur Stabroek pleegzorggemeente


Tijdens de week van de Pleegzorg, van 15 tot 24 november, zet Stabroek pleegzorg extra in de kijker in het straatbeeld. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als Pleegzorggemeente wil Stabroek samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen krijgen de stoepen van 15 tot 24 november een kleine make-over. Een krijttattoo kleurt tijdelijk het straatbeeld. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin.

Infosessie pleegzorg

Op deze infosessie krijg je uitleg over pleegzorg van een pleegzorgbegeleider. Na het volgen van de informatieavond heb je een duidelijk beeld over pleegzorg. Zo kan je nadien zelf inschatten op welke manier pleegzorg een plaats zou kunnen krijgen in jouw leven.  Ben je al zeker dat je pleeggezin of gastgezin wilt worden?  Kom dan zeker ook naar deze infosessie, want het is de eerste stap van het voorbereidingstraject.

Maandag 18 november 2019 II 19.30 uur II lokaal 1e verdieping bibliotheek, Smoutakker 30 – Stabroek II pleegzorg@stabroek.be II Heidi Vierbergen II 03 317 18 80

https://www.facebook.com/events/1016101962061114/