Kinderwens


Voor algemene informatie rond kinderwens en zwanger worden, verwijzen we je graag door naar de website van Kind en Gezin (kinderwens) die specifieke en heldere informatie rond dit thema bundelt.

Ook bij de Kraamvogel kan je terecht voor informatie over een kinderwens (als zwanger worden niet vlot, holebi- en transgendergezinnen, je wil zwanger worden, …).


Zwanger worden

Denk je erover om kinderen te krijgen? Dan kun je al voordat je zwanger raakt veel doen om ervoor te zorgen dat je toekomstige kind een gezonde start krijgt. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten.

Volgende organisaties kunnen je hier bij helpen:

Vroedvrouwen

Consultatiebureau Kind en Gezin


Vruchtbaarheid

Een aangepaste levensstijl bevordert de vruchtbaarheid. Er zijn belangrijke adviezen inzake voeding (bv. foliumzuur), vruchtbare dagen kunnen berekend worden en misschien groeit de nood aan bijkomende informatie wanneer het vervullen van de kinderwens op zich laat wachten. Volgende organisaties helpen je graag verder:

Vroedvrouwen

Consultatiebureau Kind en Gezin

Hierover is ook op een aantal websites heel wat informatie te vinden. Deze kunnen je op weg zetten naar ondersteuning en hulp bij het maken van keuzes zoals pleegzorg, adoptie, medische behandeling of een leven zonder kinderen, … Meer informatie vind je op volgende website:

www.gezondzwangerworden.be

www.testjevruchtbaarheid.be

www.kinderwensvlaanderen.be


Adoptie

Je wil een kind adopteren. Dat kan een ongekend kind zijn of een kind van de familie. Bij binnenlandse adoptie kan je een gekend kind adopteren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de adoptie van de kinderen van je partner, van je kleinkind of van een nichtje. Wanneer een kind van de familie in het buitenland verblijft, spreken we van een intrafamiliale adoptie. Adoptie van een gekend kind uit het buitenland is niet mogelijk.

Meer informatie kan je op de website van Kind en Gezin terugvinden: www.kindengezin.be/adoptie/