Vrije tijd en ontmoeting (kleuter)


De zorg en aandacht voor je kind neemt heel wat tijd in beslag. Toch is het belangrijk en leuk om tijd vrij te maken voor ontspanning. Je kan andere ouders ontmoeten, een leuke activiteit doen of gewoon afspreken met familie of vrienden…

In Stabroek kan je aan volgende initiatieven of activiteiten deelnemen:

Gezinsbond

Activiteiten

De Gezinsbond organiseert verschillende activiteiten per jaar met de bedoeling om mensen samen te brengen en te verbinden. Hieronder vallen ook educatieve activiteiten voor kinderen. Afhankelijk van de activiteit ook toegankelijk voor niet-leden.

Gezinsondersteuning

De Gezinsbond zet in op gezinsondersteuning door het aanbieden van oppashulp en informatiemomenten die een opvoedkundige meerwaarde bieden voor ouders.

Kortingen

Leden van de Gezinsbond kunnen genieten van verschillende kortingen bij o.a. openbaar vervoer, cinema, GSM-kaarten, … .

Voor de contactgegevens en meer informatie klik hier (Gezinsbond Stabroek en Hoeven)


Peuters in actie

Je kind heeft nood aan spelen en actief bewegen. En dit liefst meerdere keren per dag. Door dingen uit te proberen, na te doen en te herhalen, leert je kind bij. Geef het dus voldoende ruimte om te oefenen en stimuleer het om ook te experimenteren.

Laat je kind gerust zijn gang gaan en wees niet te bang als het bijvoorbeeld zelf op de trap van de glijbaan wil klimmen. Je peuter leert vooral door het zelf te doen. Op die manier bouw je niet alleen mee aan de motorische ontwikkeling van je kind, maar stimuleer je ook zijn zelfredzaamheid en ondernemingszin.

Speel regelmatig mee en daag je kind uit om te spelen en bewegen. Maak van het samen spelen een gezellig moment waarvan je beiden geniet. Laat je fantasie de vrije loop tijdens het spel. Want als je kind plezier heeft in wat het doet, leert het elf keer sneller.


Steunpunt Vakantieparticipatie

Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een breed en divers aanbod aan dankzij het partnerschap met meer dan 560 aanbieders. Er is voor elk wat wils. Ons aanbod is ingedeeld in 4 pijlers: daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties.