Vrije tijd en ontmoeting


De zorg en aandacht voor je kind neemt heel wat tijd in beslag. Toch is het belangrijk en leuk om tijd vrij te maken voor ontspanning. Je kan andere ouders ontmoeten, een leuke activiteit doen of gewoon afspreken met familie of vrienden…

Neem een kijkje bij de activiteiten op de website van het Huis van het Kind of check de UIT-databank van het lokaal bestuur Stabroek.

Speelbabbel

De Speelbabbel is een gezellige ontmoetingsplek waar je samen met je kindje (0 tot 3 jaar) vrijblijvend kan langskomen. Je kind kan er samen spelen met andere kinderen en een nieuwe omgeving en speelgoed ontdekken. Ouders kunnen een praatje slaan bij een gratis kopje koffie of thee. Ook grootouders en andere opvoedingsfiguren zijn welkom!

De Speelbabbels vinden iedere vrijdag plaats tussen 09.00 uur en 11.30 uur. Je komt en gaat wanneer je wil. Tijdens de schoolvakanties is er geen Speelbabbel. De juiste data kan je op deze website terugvinden bij activiteiten en op onze flyer.


Gezinsbond Stabroek

Aanbod

De Gezinsbond organiseert verschillende activiteiten  met de bedoeling om mensen samen te brengen en te verbinden. Daarnaast zetten ze in op gezinsondersteuning in de vorm van oppasdienst en kortingen bij allerlei instanties zoals het openbaar vervoer, cinema, gsm-kaarten

Contact

Gezinsbond Stabroek

  • http://www.gezinsbond2940.be
  • infogezinsbond2940@telenet.be
  • Elke donderdag van 19.00 tot 19.30 uur van een even kalenderweek zit er iemand in de bibliotheek in Stabroek (Smoutakker)

Nood aan babysit? 

Er zijn verschillende mogelijkheden om opvang te voorzien voor je kind(eren) op het moment dat jij een stapje in de wereld wil zetten. We zetten ze even op een rijtje:

  • Informeer eens bij je eigen netwerk of zij zin hebben om op je kindje(s) te passen terwijl je me-time inplant.
  • Zoek een babysit.

In het beste geval is dat een vertrouwd gezicht uit de omgeving van je kinderen. Denk bijvoorbeeld aan een zoon/dochter van je onthaalouder, een buurmeisje uit de straat of een ouder neefje.

Er zijn ook enkele spelers op de markt die een oppasdienst aanbieden. Het voordeel om via hen te werken is dat je de babysitter op dat kan verzekeren. Je werkt meestal via een vast tarief en kan je voorkeur opgeven voor bepaalde babysitters. Sommige organisatie screenen op voorhand de babysitter.