Vrije tijd en ontmoeting (kind)


Vrije tijd! Het moment waarop kinderen zich kunnen uitleven en ontdekken wat ze graag doen. Tekenen, voetballen, naar de jeugdbeweging gaan of het lezen van een boek?

Muziek, sport en creativiteit

Hou je van muziek, wil je een instrument leren bespelen of in het zangkoor kijk dan hier waar je terecht kan in Stabroek.

Liever meer beweging? Ontdek hier welke sportclubs je in Stabroek kan vinden (turnen, jiu-jitsu, korfbal, voetbal, atletiek, …).

Dol op tekenen en knutselen? Bekijk hier waar je terecht kan.


Jeugdverenigingen

Stabroek heeft 7 jeugdverenigingen:


Vakantieaanbod: JES-werking

Verschillende gemeentediensten (buitenschoolse kinderopvang, sport- en jeugddienst) bundelen hun krachten in de JES werking en bieden aan vakantieaanbod aan!


Bibliotheek

Ben je op zoek naar een ontspannend boek, of zoek je informatie over een bepaald onderwerp? Luister je uren naar muziek of neus je graag in tijdschriften? Spring eens binnen in de bibliotheek en laat je verrassen door ons ruime aanbod! De bibliotheek is er voor iedereen!


Speeltuinen, speelbos en speelpleinen

In Stabroek kan je heel wat openbare speelterreinen terugvinden. Ideaal om te ravotten en je uit te leven. Bekijk hier waar je terecht kan.


Skaten

Voor de skaters is er een skateruimte die je kan gebruiken, aan het grasveld achter het jeugdcentrum JOS. Er is een geasfalteerde ruimte met een miniramp, jumpramp, bank-flat-bank met rail, verstelbare rail. Waar je naar hartenlust kan sliden, gliden, droppen, grinden, kickflippen en rampen. Zowel kinderen, tieners als jongeren kunnen er op elk moment vrij te gebruiken!


Jeugddienst, Jeugdcentrum en jeugdinformatie

Kinderen, tieners en jongeren zijn belangrijk in Stabroek. Daarom heeft de gemeente een speciale dienst voor de jongste generatie inwoners. De jeugddienst werkt rond vijf pijlers:

  • De jeugddienst is een aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. Je vindt er info over alle mogelijke onderwerpen.
  • Ze zorgen voor een rijk aanbod voor je vrije tijd. Je kent vast de Grabbelpas, de speelpleinwerking ‘t JOSke en Swap. Daarnaast is de jeugddienst heel actief in allerlei projecten, één van de meest gekende is T – day.
  • De jeugddienst is vooral bezig met het gemeentelijk jeugdbeleid. Samen met de gemeenteraad, de jeugdraad, kinderen en jongeren wordt beslist wat er in de gemeente voor jeugd zal gebeuren. Die activiteiten en plannen worden netjes genoteerd in een document. Dit document noemt ‘jeugdbeleidsplan’. Om de 3 jaar wordt een nieuw beleidsplan opgemaakt.
  • De jeugddienst zorgt er ook voor dat jij als jongere inspraak hebt in het jeugdbeleid.
  • Tenslotte beschikt de gemeente over veertien openbare speeltuinen.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de jeugddienst.


Steunpunt vakantieparticipatie

Steunpunt Vakantieparticipatie biedt een breed en divers aanbod aan dankzij het partnerschap met meer dan 560 aanbieders. Er is voor elk wat wils. Ons aanbod is ingedeeld in 4 pijlers: daguitstappen, vakantieverblijven, groepsverblijven en georganiseerde vakanties.